• Excursii educative

/ Evenimente

Excursiile copilăriei

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, când ne gândim la copilărie, ne fuge gândul la acele zile calde, în care putem zburda în voie.

Și atunci dăm strigare tuturor copiilor și părinților or dascălilor la Moșia Cai de Vis. Aici e locul în care păstrăm farmecul copilăriei la fel ca-n Amintirile lui Creangă și ne saltă inima de bucurie când ograda se umple de zarvă și haz.

An de an, o dată cu anotimpul cald, organizăm excursii pentru școlari mici și mărișori și lăsăm poarta deschisă să afle cum e lumea satului românesc și să-și prindă pofta de viață sănătoasă. La Moșia Cai de Vis completăm orele de clasă cu lecții deschise despre preparatul brânzeturilor, geografia locului care ne pune față în față cu Lunca Siretului, bătrânii codri, Câmpia Moldovei și bogățiile ei, ori ore de sport ecvestru alături de caii Centrului Cai de Vis.

Lumea animalelor e vie în ferma noastră și legăm prietenii cu zeci de oi crețe, căprițe sprintene, vaci cu pete cafenii, gâște și găini gălăgioase și cai de vis care ne poartă în șaua lor.

Iar după lecții distractive și masă, lăsăm loc cântecului, chiuitului și cutreierăm pădurea, câmpul cu flori şi mândrele dealuri ca să ne bucurăm de zburdalnica vârstă a tinereţii.

Pentru că așa am trăit noi vârsta cea fericită şi aşa credem că trebuie să fie pentru toţi copiii, cât îi lumea şi pământul:

- sport și spectacole de sărituri la obstacole cu Cai de Vis;
- jocuri de cunoaștere în iarba verde;
- orientare turistică în pădurea Moșiei;
- zoologie cu exemplare vii de animale și o diversitate de păsări de curte;
- nutriție și gustări bio cu produse din ferma proprie;
- fotografie prin frumusețea peisajelor din Moldova;
- istorie și cultură generală despre obiectivele turistice și culturale din apropierea Moșiei, care pot fi vizitate după preferințele fiecărui grup (Cetatea de Scaun a Sucevei, Muzeul Satului Bucovinean, Complexul Muzeal „Mihai Eminescu” – Ipoteşti, Mănăstirea Dragomirna, Mănăstirea Bogdana, Mănăstirea Gorovei, Mănăstirea Putna – patrimoniu UNESCO).

Preț excursie începând de la 20 Ron/persoană